Hold ferie eller familietræf på Blushøjgård

Bare 150 meter fra Kattegat og midt i den vidunderlige natur på Djursland – lige op til Nationalpark Mols, ligger Blushøjgård Kursus- og feriecenter. Vi har 1 km kyst med op til 30 m høje skrænter direkte ud til havet. Herfra har vi en helt enestående udsigt til den nærliggende ø Hjelm.

Rige muligheder for alle

På Blushøjgård er der muligheder for alle – hvad enten du kommer selv, som kærestepar, familie eller venner. Det er muligt både at komme her for at nyde stilheden og den smukke natur eller komme her og være mere aktiv – eller en kombination af begge dele. F.eks har vi bålplads med fantastisk udsigt over havet, bordtennis, bordfodbold, indendørs og udendørs spil mm. Se mere her.

10 ferielejligheder og et fritliggende hus

Blushøjgård har 10 ferielejligheder og et fritliggende hus. Det er muligt at leje lejlighederne til kortere eller længere ferieophold – og de kan også anvendes i forbindelse med kurser som kursistlejligheder. Fem af de 10 lejligheder og huset har havudsigt. Tre ligger på 1. sal, nogle er i ét plan og andre i to plan. Alle lejlighederne og huset har deres egen terrasse. De ligger alle tæt på havet og er omgivet af en ubeskrivelig smuk natur.

Det var en sand fornøjelse at bo i dette charmerende sommerhus. Søren og Lilian er utrolig imødekommende og gæstfri mennesker. De tog godt imod os, og Søren viste os rundt og fortalte historier bl.a. om den lokale ø Hjelm, og om Erik Klipping. Sommerhuset var nydeligt og rent, og havde alt hvad man skulle bruge. Det bedste var dog beliggenheden, som man dårligt kan forestille sig bedre. Alt i alt kan dette sted varmt anbefales og vi kommer gerne igen 😊
Jonas, januar 2021

Hvis du er interesseret i at booke en ferielejlighed eller andet, så kontakt os her. Se fotos og detaljerede beskrivelser af lejlighederne på Airbnb (link findes under de enkelte lejligheder nedenfor).

Leje af fælleslokaler f.eks. til familietræf

Vi har lige været på familie weekend på dette skønne sted. Vi er en familie på 27 der var afsted sammen, må sige det fungerede så godt. Alt fra værelser, der var så personlige og velfungerende, både plads og indretning, til den store sal hvor udsigten er formidabel, med køkkenet hvor der var fin plads også.
Weekenden blev brugt til samvær og udendørs leg, hvor omgivelserne var oplagte. Alt blev udnyttet, gårdspladsen og det store areal udenom. Gåture i den skønne natur kan også anbefales. Kan kun anbefale stedet. Tak for jeres skønne modtagelse.
Dorit, september 2022

Det er muligt at leje flere lejligheder af gangen f.eks. til familietræf eller lignende. Lejer du en eller flere lejligheder, er der også mulighed for at leje ‘Caféen’, som er et hyggeligt samlingslokale på 40m2. ‘Caféen’ har spiseplads for op til 25 personer og køkken i åben forbindelse. Det er også muligt at leje ‘Cafeen’ separat (kontakt os for aftale).

3 lejligheder i det oprindelige stuehus – alle med storslået havudsigt

I 1960’erne blev gårdens oprindelige stuehus forvandlet til 3 ferielejligheder. Stuehuset er fra 1780 og har en ganske særlig stemning med bindingsværk, bjælker – og masser af hygge. Alle lejlighederne er personligt indrettede og derfor har vi også givet lejlighederne deres egne navne: ’Ved havet’, ’Fyrtårnet’ og ’Skibet’.

De har alle tre en storslået udsigt mod Kattegat og øen Hjelm. Foran to af lejlighederne er der en hyggelig terrasse, der vender ud mod gårdspladsen. ’Skibet’ har terrasse og altan med havudsigt i gavlen mod syd. Disse lejligheder er alle i to plan og har en stue med køkkenafdeling, 2 værelser og bad m. brus.

Hvis man gerne vil have et fancy værelse, hvor møblerne og porcelænet matcher, så book et værelse på et af kædehotellerne. Hvis man derimod vil have hygge, nærvær, bæredygtighed, idyl og en gæstfrihed helt i topklasse, så skal man booke en lejlighed hos Søren og Lillian. Det er en sand perle og vi har virkelig nydt vores ophold og dagene i denne idyl og giver hermed vores varmeste anbefaling videre til alle, der læser med her.
Lene, juli 2022

På vandsiden tæt ved stranden, med direkte adgang fra stuerne, er der et stort fælles græsareal hvor du kan nyde havet, himlen og den fredfyldte natur. Lejlighederne kan alle rumme op til 6 personer.

Fritliggende sommerhus – lige ved havet

En af gårdens fritliggende bygninger er forvandlet til et rummeligt ’sommerhus’. Vi kalder det ’Peter Dolmens hus’. Huset er opkaldt efter den nærliggende ’Peter Dolmens høj’ som er et meget smukt udsigtspunkt kun 2 min gang fra huset.

The “Place of Tranquility”, in reality Soren’s home, is something out of the fairy tales. It is not called like that, but it would deserve this name. Imagine a former farm, transformed into living quarters, with small apartments all around and a common space where children (no matter the age, this is just a generic term) can play and interact. If you’ll go up the hill, you’ll touch the sky, if you’ll go down the path, the sea will send its porpoises (marsvin) to meet you (or maybe we only got lucky). Soren and Lilian will be there to meet and guide you around and it´s really worth meeting them. You don’t find such a place and people every day.
Catalin, juli 2022

Huset ligger vidunderligt ud mod havet og øen Hjelm -et sted man kan blive helt betaget af. Husets stue er solskinsgul og har sin helt egen hyggelige feriestemning. Stuen er rummelig og med køkken i åben forbindelse. Du kan nyde dagens måltider fra udsigtsterrassen med grønt område. Der er to store værelser og huset kan rumme op til 7 personer.

To lejligheder i stuehuset

Lejligheden ‘Ved frugthaven’

I stueetagen ligger lejligheden `Ved frugthaven`, med direkte udgang fra stuen til haven. Fra køkkenet er der udgang til det hyggelige gårdrum. Lejligheden har to gode værelser, charmerende stue til sofahygge og med spiseplads – et godt køkken og bad. Fra lejligheden er der kun 150 m til havet. Lejligheden kan rumme op til 5 personer.

Lejligheden ‘Udsigten’

På 1. sal ligger en særskilt selvstændig lejlighed, som en del af privaten. ’Udsigtens’ hjerte er en stor udsigts-karnap med store glaspartier, der både rummer en spise- og en hygge/sofa -afdeling. Der er et dejligt rummeligt badeværelse og tekøkken. Lejligheden har to rummelige værelser. Trappen til 1. sal, er den oprindelige charmerende lidt stejle trappe, som tjenestefolkene tidligere har brugt. ’Udsigten’ har sin egen terrasse i forbindelse med gårdspladsen. Lejligheden kan rumme 6 personer.

Vi kan på det varmeste anbefale denne store og lyse lejlighed, der ligger pragtfuldt midt i naturen, tæt ved vandet, med flotte gå- og løberuter. Værterne er meget gæstfrie og imødekommende, de ved en masse om lokalområdet og kan give gode tips til hvad der skal opleves. Vi kommer helt sikkert igen.
Helle, februar 2021

5 ferielejligheder – ‘Ved Æblelunden’

‘Ved Æblelunden’ er et fritliggende hus med 5 ferielejligheder beliggende ved Blushøjgårds æblelund. Huset ligger også for foden af egnens højeste punkt ‘Kalesbakke’, lige midt i Blushøjgårds skønne natur. Fra Kalesbakke er der udsigt til bl.a. Samsø, Tunø, Nordfyn, Sejerø, Sjællands Odde og Norsminde inde på det jyske fastland. Lejlighedernes størrelse varierer fra 31m2 – 50m2. De er veludnyttede, med mindre køkken-afdelinger og små toiletter med brus. De er alle personligt og hyggeligt indrettede.

Meget søde, imødekommende og hjælpsomme værter. Skøn lejlighed og en hel fantastisk beliggenhed. Mine døtre og jeg holdte en offline getaway med gåtur, badning, brætspil og “tegnen på sten” – her var stedet og området helt perfekt. Vi kommer gerne igen 🙂
Linda, maj 2021

Lejlighederne ’Ved Æblelunden’ rummer mellem 4 – 6 personer.

’Ved Æblelunden’ rummer i stueplan to ét-plans lejligheder – ’Kattegat’ og ’Markblomsten’ og en lejlighed i to plan – ’Lykkestenen’.

Første sal rummer to meget hyggelige selvstændige taglejligheder – ’Søkortet’ og ’Ved Bakken’. De kan eventuelt sammen udgøre et rigtig fint fælles – men dog delt – tagmiljø, perfekt til 2 små familier, der er sammen. Det er ikke uden grund, at der i ’Søkortet’ rent faktisk hænger et søkort, som du kan bruge til at orientere dig i havudsigten fra sydgavlen.”