Hold ferie på Blushøjgård

Bare 150 meter fra Kattegat og midt i den vidunderlige natur på Djursland – lige op til Nationalpark Mols, ligger Blushøjgård Kursus- og feriecenter. Vi har 1 km kyst med op til 30 m høje skrænter direkte ud til havet. Herfra har vi en helt enestående udsigt til den nærliggende ø Hjelm.

Rige muligheder for alle

På Blushøjgård er der muligheder for alle – hvad enten du kommer selv, som kærestepar, familie eller venner. Det er muligt både at komme her for at nyde stilheden og den smukke natur eller komme her og være mere aktiv – eller en kombination af begge dele. Se mere her.

10 ferielejligheder og et fritliggende hus

Blushøjgård har 10 ferielejligheder og et fritliggende hus. Det er muligt at leje lejlighederne til kortere eller længere ferieophold – og de kan også anvendes i forbindelse med kurser som kursistlejligheder. Fem af de 10 lejligheder og huset har havudsigt. Tre ligger på 1. sal, nogle er i ét plan og andre i to plan. Alle lejlighederne og huset har deres egen terrasse. De ligger alle tæt på havet og er omgivet af en ubeskrivelig smuk natur.

Smuk natur. Helt fantastisk udsigt indefra og uden for lejligheden. Masser af gode vandreture rundt i området ved havet eller i skoven i nærheden. Søren og Lilian var de perfekte værter!
Jakob, februar 2021

Hvis du er interesseret i at booke en ferielejlighed eller andet, så kontakt os her. Se fotos og detaljerede beskrivelser af lejlighederne på Airbnb (link findes under de enkelte lejligheder nedenfor).

Leje af fælleslokaler f.eks. til familietræf

Det er muligt at leje flere lejligheder af gangen f.eks. til familietræf eller lignende. Lejer du en eller flere lejligheder, er der også mulighed for at leje ‘Caféen’, som er et hyggeligt samlingslokale på 40m2. ‘Caféen’ har spiseplads for op til 25 personer og køkken i åben forbindelse. Det er også muligt at leje ‘Cafeen’ separat (kontakt os for aftale).

3 lejligheder i det oprindelige stuehus – alle med storslået havudsigt

I 1960’erne blev gårdens oprindelige stuehus forvandlet til 3 ferielejligheder. Stuehuset er fra 1780 og har en ganske særlig stemning med bindingsværk, bjælker – og masser af hygge. Alle lejlighederne er personligt indrettede og derfor har vi også givet lejlighederne deres egne navne: ’Ved havet’, ’Fyrtårnet’ og ’Skibet’.

De har alle tre en storslået udsigt mod Kattegat og øen Hjelm. Foran to af lejlighederne er der en hyggelig terrasse, der vender ud mod gårdspladsen. ’Skibet’ har terrasse og altan med havudsigt i gavlen mod syd. Disse lejligheder er alle i to plan og har en stue med køkkenafdeling, 2 værelser og bad m. brus.

Søren og Lilian er nogle af de bedste og venligste værter vi har haft. Stedet er unikt og smukt med fantastisk udsigt til Hjelm ø og en dejlig natur omkring og hurtigt til stranden. Lejligheden er hyggelig og rummelig og så er det samtidig dejlig tæt på Ebeltoft. Kan kun anbefales når man søger en smule ro og natur med familien.
Carmen, december 2020

På vandsiden tæt ved stranden, med direkte adgang fra stuerne, er der et stort fælles græsareal hvor du kan nyde havet, himlen og den fredfyldte natur. Lejlighederne kan alle rumme op til 6 personer.

Fritliggende sommerhus – lige ved havet

En af gårdens fritliggende bygninger er forvandlet til et rummeligt ’sommerhus’. Vi kalder det ’Peter Dolmens hus’. Huset er opkaldt efter den nærliggende ’Peter Dolmens høj’ som er et meget smukt udsigtspunkt kun 2 min gang fra huset.

Det var en sand fornøjelse at bo i dette charmerende sommerhus. Søren og Lilian er utrolig imødekommende og gæstfri mennesker. De tog godt imod os, og Søren viste os rundt og fortalte historier bl.a. om den lokale ø Hjelm, og om Erik klipping. Sommerhuset var nydeligt og rent, og havde alt hvad man skulle bruge. Det bedste var dog beliggenheden, som man dårligt kan forestille sig bedre. Alt i alt kan dette sted varmt anbefales og vi kommer gerne igen 🙂
Jonas, januar 2021

Huset ligger vidunderligt ud mod havet og øen Hjelm -et sted man kan blive helt betaget af. Husets stue er solskinsgul og har sin helt egen hyggelige feriestemning. Stuen er rummelig og med køkken i åben forbindelse. Du kan nyde dagens måltider fra udsigtsterrassen med grønt område. Der er to store værelser og huset kan rumme op til 7 personer.

Lejligheden ’Udsigten’

På 1.sal i det nuværende hovedhus ligger en særskilt selvstændig lejlighed med egen indgang, som en del af privaten. ’Udsigtens’ hjerte er en stor udsigts-karnap med store glaspartier, der både rummer en spise- og en hygge/sofa -afdeling. Der er et dejligt rummeligt badeværelse, et te-køkken på 1.sal – og eget køkken i stueetagen ved indgangen. Lejligheden har to rummelige værelser, begge med en lille hyggekrog. Trappen til 1. sal, er den oprindelige charmerende lidt stejle trappe, som tjenestefolkene tidligere har brugt.

Vi kan på det varmeste anbefale denne store og lyse lejlighed, der ligger pragtfuldt midt i naturen, tæt ved vandet, med flotte gå- og løberuter. Værterne er meget gæstfrie og imødekommende, de ved en masse om lokalområdet og kan give gode tips til hvad der skal opleves. Vi kommer helt sikkert igen.
Helle, februar 2021

Fra ’Udsigten’ har du udsigt mod de fire verdenshjørner og mulighed for at følge både sol op- og nedgang. Fra karnappen har du dels havkig og udsigt ud over den hyggelige gårdsplads og op mod udsigtspunktet ’Peter Dolmens høj’, dels udsigt over Blushøjgårds æblelund og egnens højeste punkt ’Kalesbakke’. Fra værelserne kan du se haven. ’Udsigten’ har sin egen terrasse i forbindelse med gårdspladsen. Lejligheden kan rumme 6 personer.

6 ferielejligheder – ‘Ved Æblelunden’

‘Ved Æblelunden’ er et fritliggende hus med 6 ferielejligheder beliggende ved Blushøjgårds æblelund. Huset ligger også for foden af egnens højeste punkt ‘Kalesbakke’, lige midt i Blushøjgårds skønne natur. Fra Kalesbakke er der udsigt til bl.a. Samsø, Tunø, Nordfyn, Sejerø, Sjællands Odde og Norsminde inde på det jyske fastland. Lejlighedernes størrelse varierer fra 31m2 – 50m2. De er veludnyttede, med mindre køkken-afdelinger og små toiletter med brus. De er alle personligt og hyggeligt indrettede.

Meget søde, imødekommende og hjælpsomme værter. Skøn lejlighed og en hel fantastisk beliggenhed. Mine døtre og jeg holdte en offline getaway med gåtur, badning, brætspil og “tegnen på sten” – her var stedet og området helt perfekt. Vi kommer gerne igen 🙂
Linda, maj 2021

Lejlighederne ’Ved Æblelunden’ rummer mellem 4 – 6 personer.

’Ved Æblelunden’ rummer i stueplan to ét-plans lejligheder – ’Kattegat’ og ’Markblomsten’ og 2 lejligheder i to plan – ’Svanen’ og ’Hulstenen’.

Første sal rummer to meget hyggelige selvstændige taglejligheder – ’Søkortet’ og ’Bakken’. De kan eventuelt sammen udgøre et rigtig fint fælles – men dog delt – tagmiljø, perfekt til 2 små familier, der er sammen. Det er ikke uden grund, at der i ’Søkortet’ rent faktisk hænger et søkort, som du kan bruge til at orientere dig i havudsigten fra sydgavlen.