Om Blushøjgård

Bare 150 meter fra Kattegat og midt i den vidunderlige natur på Djursland – lige op til Nationalpark Mols Bjerge, ligger Blushøjgård Kursus- og feriecenter. Gården har 1 km kyst med op til 30 m høje skrænter direkte ud til Kattegat. Herfra har vi en helt enestående udsigt til den nærliggende ø Hjelm.

Blushøjgård har 11 ferie-/kursistlejligheder, en stor sal, et mindre samlingslokale og en fælles afdeling for kursister. Blushøjgård Salen og 6 af lejlighederne har havudsigt. Med den smukke beliggenhed er Blushøjgård en god og tryg base året rundt, hvad enten I skal på kursus, retræte eller holde ferie i skønne Danmark.

Blushøjgård – et historisk sted

Den firlængede gård er 240 år gammel. Gården var en af de fire store gårde ved den lille by Elsegårde, som ligger 4 km uden for Ebeltoft. Blushøjgård hørte oprindeligt under godset Skærsø. På Blushøjgård lå også byens Maltkølle.

Blushøjgård havde en blushøj, hvorpå man tændte bål, bl.a. for at advare de andre bosatte langs kysten og længere inde i landet om fare for plyndringer. Til øen Hjelm, som ligger ud for Blushøjgård, havde gården sit helt særlige signalsystem, som er beskrevet i bogen Marsk Stig og de fredløse på Hjelm.

Omkring år 1900 var der gode kår for gårdejeren, som byggede et nyt stort stuehus. Gården blev drevet udelukkende som landbrug frem til 1960’erne, hvor den daværende ejer fik tilladelse til at omlægge gården til ferielejligheder. Gården har siden dannet ramme om bondegårdsferie og er nu Kursus -og feriecenter.

Ferie- og kursistlejligheder

I dag er der ferie- /kursistlejligheder i det oprindelige stuehus, der meget stemningsfuldt har bindingsværk og synlige loftsbjælker. Stuehuset ligger lige ud mod Kattegat med lejlighederne ’Ved havet’, ’Fyrtårnet’ og ’Skibet’.

En af gårdens fritliggende bygninger ‘Peter Dolmens hus’, er i dag omdannet til et 70m2 ‘sommerhus’ i ét plan. Huset har en fortryllende beliggenhed ud mod havet og mod udsigtspunktet Peter Dolmens høj.

En anden fritliggende bygning, ’Ved Æblelunden’, er omdannet til 5 lejligheder. Bygningen ’Ved Æblelunden’ ligger ganske tæt på Blushøjgårds Æblelund og for foden af det højeste punkt på egnen, som hedder Kalesbakke (se nærmere her).

Som en del af privaten, på 1. sal i hovedhuset, er der også en selvstændig lejlighed ’Udsigten’ på 65m2. Herfra er der udsigt mod alle fire verdenshjørner. Fra den hyggelige glas-karnap i stuen er der havkig og udsigt over gårdspladsen mod udsigtspunktet, Peter Dolmens høj, Kalesbakke og Æblelunden.

Hvis du er interesseret i at kigge nærmere på lejlighederne kan du se mere under Ferielejligheder.

Kursusfaciliteter

For leje af kursuslokaler, se udlejning af kursusfaciliteter.

Blushøjgård Salen

Gården har en stor sal på 90 m2 på 1. sal i den gamle staldbygning. Den kan rumme 60 personer. Rummets stemning er præget af sydgavlens store glasparti, hvor der er en storslået havudsigt. Skråvægge og de synlige hanebjælker er også med til at skabe en hyggelig atmosfære, sammen med hyggekrogen i den modsatte ende. I forbindelse med salen er der et rummeligt køkken.

‘Caféen’

‘Cafeen’ er et 40 m2 stort samlingsrum med køkken i åben forbindelse. Der kan sidde 25 personer til spisning. Lokalet er med sine 40 m2 intimt og ligger hyggeligt ud til gårdspladsen. ‘Cafeen’ kan bookes særskilt eller sammen med en eller flere lejligheder.

Det store fællesrum

Under den store sal ligger der et stort fællesrum på 110 m2. Her kan der i perioder være mulighed for at spille bordtennis, bordfodbold, brætspil mm. Adgang til rummet afhænger af om der er kurser eller lignende aktiviteter på 1.sal. Rummet kan om sommeren også benyttes til spisning i forbindelse med større kurser.

Fællesrum og faciliteter i Hovedhuset

I stueetagen i Hovedhuset har vi hyggeligt indrettede fællesrum til stedets kursister: spisestue, køkken, opholdsstue, bibliotek og meditations-/stillerum.