Vores vision for Blushøjgård – oasen ved havet

Blushøjgård er en oase – et ‘givende sted’, hvor man kan finde ind til sig selv midt i en stresset verden. Vi ønsker at mange mennesker kommer her og får mulighed for at blive inspireret og ladet op i en venlig atmosfære. Vi håber, at den ubeskriveligt smukke og kraftfulde natur – og de mange forskellige aktiviteter på stedet såsom kurser, retræter, ferieudlejning m.m. vil bidrage til denne proces. Vi ser stedet som en stor mulighed for at fordybe sig i – og få styrket sin kærlighed til –naturen.

Bæredygtighed og biodiversitet

Blushøjgård skal være bæredygtigt. Her vil vi genanvende og upcycle i størst muligt omfang. Det betyder at vi vil genbruge, reparere, rense, vaske, skure og skrubbe fremfor at kassere – selvfølgelig uden at gå på kompromis med hygiejnen. Vi varmer allerede nu stuehuset op med jordvarme, og Blushøjgård benytter udelukkende certificeret grøn strøm fra 1/2 2022. Vi ser frem til solceller, permakultur, måske en vindmølle – og meget mere.

Blushoejgård ApS certifikat
Klik for at se certifikatet

Vi vil styrke biodiversiteten i området og give mulighed for, at det naturlige dyre- og planteliv kan udfolde sig. Slugten og skrænterne lader vi stå uberørte. Da vi overtog Blushøjgård, var der ingen kvasbunker til pindsvinene, insekterne og fuglene – nu er der tre. Vi vil plante flere træer i vores lille skov på Peter Dolmens høj og vi ønsker flere forskellige slags planter og generelt mere beplantning på Blushøjgård. Vi forestiller os bl.a. en udvidelse af den økologiske køkkenhave og at haven skal laves mere vild, bl.a. med blomstereng.

Non-profit

Blushøjgård er nu – og skal også fremover være et nonprofit sted. Det betyder at overskuddet – ud over til renovering – går til humanitært arbejde i Indien gennem organisationen Embracing the World. Blushøjgård har i 2022 doneret 117.000 DKK. I 2023 har Blushøjgård doneret 150.000 DKK.